Slatki rolat sa krem sirom

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
24/05/2017
"Toliko je ukusan, da nećete hteti da ga delite ni sa kim "
Priprema45 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 592
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krem sir - 300 g
  • maslac - 100 g mekog
  • šećer u prahu - 100 g
  • keks - 1 pakovanje pravougaonog keksa
  • keks sa kakaom - 1 pakovanje pravougaonog keksa
  • banane - 2 kom.
  • suvo grožđe
  • orasi - ustinjeni
  • sveže mleko - za umakanje keksa
  • za premazivanje
  • čokolada - za ukras
  • trešnje - 12 kom. sa peteljkama
  • bela čokolada - za ukras
  • šećerne figurice - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremiti krem za rolat na sledeći način: umutiti šećer sa maslacem i krem sirom.

Preko aluminijumske folije odgovarajuće veličine ređati braon i žuti keks, potopljen u mleko, u obliku šahovske table.

Premazati ih polovinom dobijenog krema, poređati drugi red keksa, ali im sada promeniti raspored - preko žutog keksa staviti braon, a preko braon keksa - žuti.

Namazati ih drugom polovinom krema, posuti orasima i suvim grožđem. U sredinu staviti dve banane (cele), a prethodno im iseći samo krajeve.

Sjedniti dva poslednja reda keksa uspomoć folije, tako da se dobije rolat trouglastog oblika. Ostaviti ga u frižidru najmanje 2 sata, da se stegne.

Premazati ga tečnom čokoladom. Trešnje potopiti u rastopljenu belu čokoladu i ređati ih po ivici rolata, dok je čokolada još topla. Posuti šećernim figuricama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar