Način pripreme
Hleb sa belim lukom i mocarelom koji će pleniti svojom aromom!
Istopite kvasac u svežem mleku. Stavite brašno na kuhinjsku radnu površinu i napravite rupu u sredini. Dodajte sveže mleko (sa kvascem), kiselo, šećer, so, ulje i umesite meko testo. Uvijte i ostavite na toplom dok ne udvostruči zapreminu.
Ogulite beli luk i presujte ga presom u posudicu sa kravljim maslacem. Dodajte peršun i dobro izmešajte.
Testo podelite na 4 jednaka dela. Svaki razvijte u kvadratni list. Prvi list obilno namažite kravljim maslacem i pospite mocarelom.
Razvijte drugu pogaču i stavite je na prvu. Ponovo namažite i pospite mocarelom. Na isti način postupite i sa drugim komadima tako što se poslednja ne maže.
Prebacite hleb sa mocarelom u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Rukama blago razvucite testo dok ne zauzme dno. Ostavite na toplom da naraste na otprilike 30 minuta.
Namažite umućenim žumancem, svežim mlekom i uljem. Po želji možete da napravite razreze po testu i da pospete susamom.
Hleb sa belim lukom pecite u zagrejanoj rereni na 180 stepeni dok ne bude gotov. Izvadite i pre nego što servirate, blago ohladite.