Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjeni hleb»Hleb sa belim lukom i mocarelom

Hleb sa belim lukom i mocarelom

Hleb sa belim lukom i mocarelom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
150 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
9
"Apetitni hlepčić sa belim lukom i mocarelom - i tako da ga jedete, opet će vam biti ukusan"

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • sveži kvasac - 25 g
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • jaja - 3 komada (1 žumance se odvoji za premazivanje)
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • još
  • kravlji maslac - 80 g, meki
  • beli luk - 1 čen
  • peršun - prstohvat, suvi
  • mocarela - 1 šolja, izrendana
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad, odvojeno
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Hleb sa belim lukom i mocarelom koji će pleniti svojom aromom!

Istopite kvasac u svežem mleku. Stavite brašno na kuhinjsku radnu površinu i napravite rupu u sredini. Dodajte sveže mleko (sa kvascem), kiselo, šećer, so, ulje i umesite meko testo. Uvijte i ostavite na toplom dok ne udvostruči zapreminu.

Ogulite beli luk i presujte ga presom u posudicu sa kravljim maslacem. Dodajte peršun i dobro izmešajte.

Testo podelite na 4 jednaka dela. Svaki razvijte u kvadratni list. Prvi list obilno namažite kravljim maslacem i pospite mocarelom.

Razvijte drugu pogaču i stavite je na prvu. Ponovo namažite i pospite mocarelom. Na isti način postupite i sa drugim komadima tako što se poslednja ne maže.

Prebacite hleb sa mocarelom u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Rukama blago razvucite testo dok ne zauzme dno. Ostavite na toplom da naraste na otprilike 30 minuta.

Namažite umućenim žumancem, svežim mlekom i uljem. Po želji možete da napravite razreze po testu i da pospete susamom.

Hleb sa belim lukom pecite u zagrejanoj rereni na 180 stepeni dok ne bude gotov. Izvadite i pre nego što servirate, blago ohladite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: