Mekani francuski hleb sa belim lukom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
01/06/2018
"Niko neće da pogleda običan hleb otkako smo objavili ovaj neverovatan recept za mekani francuski hleb "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano845
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite testo od namirnica - brašno pomešajte sa solju, dodajte umućeno jaje, sirće, ulje i kvasac koji ste razmutili sa šećerom u mleku. Zamesite meko testo i ostavite 30 minuta da naraste.

Podelite na 8 delova, pa svaku loptu razvijte i premažite otopljenim maslacem, koji ste pomešali sa belim lukom u prahu. Uvijte u rolat.

Kada napravite sve hlebove poređajte ih u izduženu tepsiju, tako da ima malo rastojanja među njima. Napravite po 3 razreza preko svakog hleba i premažite preostalim maslacem.

Pecite 30 minuta na 200 stepeni. Dobijeni hleb uvijte u mekanu krpu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar