Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Brza predjela»Pileće džigerice sa lukom, maslinama i sušenim voćem

Pileće džigerice sa lukom, maslinama i sušenim voćem

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Pileće džigerice sa lukom, maslinama i sušenim voćem
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Da li ste se iznenadili što u ovom receptu sa pilećim džigericama ima i sušenog voća?"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 1 kg
  • so - po ukusu
  • maslac - 150 g
  • biber - po ukusu, mleveni
  • crni luk - 3 glavica
  • peršun - 4 struka
  • belo vino - 1 šolja
  • beli luk - 2 čena
  • sušeno voće
  • šljive
  • kajsije
  • urme
  • smokve - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prelijte džigerice kipućom slanom vodom, izvadite ih, isecite ih.

Na tiganju izdinstajte u zagrejanom maslacu malo crnog luka, isečenog na krupno.

Dodajte pileće džigerice, isečen na sitno peršun, čenove belog luka.

Sušeno voće prethodno natopite u čaši vina.

Ocedite od vina i isecite ga na sitno.

Dodajte ih u tiganj sa džigericama, dodajte i belo vino.

Začinite solju i biberom po ukusu.

Pokrijte tiganj poklopcem ili folijom i ostavite na slaboj vatri oko 20 minuta.

Nakon toga otvorite i ako je potrebno ostavite još nekoliko minuta na ringli dok ne budu gotove pileće džigerice sa lukom, maslinama i sušenim voćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: