Način pripreme
Stavite mleveno meso u posudu i zamesite ga zajedno sa usitnjenim lukom, prethodno natopljenim dvopekom i jajetom. Začinite čubrom, biberom, čilijem i kuminom. Promešajte i stavite u frižider na nekoliko sati.
Od začinjenog mlevenog mesa oblikujete ćuftice. Uvaljajte ih u brašno i ispržite ih u zagrejanom ulju.
Sledi red paradajz sosa. Očistite beli luk i luk, usitnite i izdinstajte u malo zagrejane masnoće. Dodajte paradajz i posolite, dodajte i usitnjeni bosiljak.
Operite krompir i isecite ga. Stavite ga u posudu za pečenje i posolite. Prelijte sa malo ulja i sipajte preko njega paradajz sos.
Između krompira rasporedite i prženje ćuftice.
Pokrijte folijom i stavite posudu u rernu. Zagrejte je na 200 stepeni i pecite jelo dok ne bude gotovo - oko 40 minuta.
Pospite svežim peršunom i servirajte.
Ćuftice sa krompirom i paradajz sosom u rerni su mnogo ukusne.