Način pripreme
Paprike (količina po želji) zajedno sa drškama pečemo i posle gulimo. Pravimo razrez po dužini i malom kašičicom pažljivo vadimo semenke pazeći da sačuvamo drške.
U posudu stavljamo 300 g sira i izgnječimo viljuškom. Dodajemo 100 g izrendanog kačkavalja, 200 g kobasice iseckane na male kockice (ja sam koristila Mortadelu), 3 čena izrendanog belog luka, 2-3 pečene paprike, sitno iseckane i 1 belance.
Začinimo solju, crnim biberom i alevom paprikom i čubarom. Lepo izmešamo.
Razvijamo list lisnatog testa i sečemo trake.
Svaku papriku punimo nadevom i uvijamo je lisnatim testom. Meni je ostao nadev i napravila sam paradajze. Od nadeva pravimo loptice i uvijamo ih trakama lisnatog testa.
Ređamo punjene paprike u tepsiju sa papirom za pečenje.
Premazujemo žumancem, posipamo makovim semenom i pečemo punjene paprike uvijene u lisnato testo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta.