Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pirinač u rerni»Pirinač sa svinjskom džigericom i maslinama u rerni

Pirinač sa svinjskom džigericom i maslinama u rerni

VIOLETA MATEVAVIOLETA MATEVA
Početnik
76191k
Pirinač sa svinjskom džigericom i maslinama u rerni
Fotografije: VIOLETA MATEVA
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Svinjetina sa pirinčem koja se lako sprema i veoma je ukusna"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • crni biber
  • so
  • svinjska džigerica - 500 g
  • ulje - 50 ml
  • sveže mleko - 200 ml, za namakanje
  • masline - 10 komada
  • mladi luk - 4 komada
  • peršun
  • čubar
  • miks povrća - 1 šolja /grašak + šargarepe, zamrznute/
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i stavite svinjsku džigericu u posudu i zalijte svežim mlekom. Ostavite na pola sata i operite vodom. Poslužite i isecite na sitnije komade.

Propržite obe vrste luka, iseckane, zajedno sa džigericom dok se ne promeni boja. Operite pirinač i propržite ga kod njih.

Sipajte vruću vodu 3:1 u korist vode prema svinjetini sa pirinčem. Začinite i dodajte miks povrća.

Stavite i masline, prebacite u tepsiju za pečenje i pecite pirinač u rerni pola sata sa folijom. Nakon toga skinite foliju i dopecite još pet minuta.

Možda ćete morati da dospete još malo vode. Pirinač sa svinjskom džigericom i maslinama u rerni je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: