Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pirinčane pogačice

Pirinčane pogačice

MarianeMariane
Džedaj
14947
Pirinčane pogačice
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Za sve one koji su netolerantni na gluten, za njih je ovaj ukusan predlog!"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 200 g
  • kiselo mleko - 150 g
  • jaje - 1 komad
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • sirće - 1 kašičica
  • soda - 1 kašičica, bikarbona
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se sipa u duboku posudu i u sredini se pravi udubljenje. U njega se stavlja jaje, kiselo mleko u kome je ugašena soda, sirće i so.

Testo se promeša kašikom da bude homogena smesa. Dobija se super meko testo koje treba da se ostavi 20 minuta, da odstoji.

Namazanim rukama oblikujte 4 male pogačice, poređajte ih u posudu za pečenje na papir za pečenje.

Pirinčane pogačice se peku oko 25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni sa ventilatorom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: