Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Slana pita od sira, patlidžana i mladog luka

Slana pita od sira, patlidžana i mladog luka

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Slana pita od sira, patlidžana i mladog luka
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
18/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Bićete iznenađeni i očarani ukusom ove slane pite sa patlidžanom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 7 kašika
  • patlidžani - 2 komada
  • jaja - 3 komada
  • kisela pavlaka - 200 g
  • sir - 120 g
  • mladi luk - 1 stabljika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžane, nasecite ih na tanke komade i posolite - ostavite ih da odstoje 20 minuta.

Operite patlidžan od gorkog soka i osušite ga.

Poređajte patlidžan u pleh i stavite ga da se peče u rerni na 180 stepeni oko 10 minuta, dok ne omekša.

U kalup za pitu prebacite deo patlidžana.

Odozgo izmrvite sir i pospite naseckanim maldim lukom.

U posudi pomešajte kiselu pavlaku, brašno i jaja i prelijte sve preko patlidžana.

Stavite slanu pitu da se peče oko 20 minuta na 200 minuta.

Poređajte nakon toga ostatak patlidžana i zapecite pitu ponovo.

Slana pita sa sirom, patlidžanom i mladim lukom je veoma ukusna.

Uživajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: