Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Rolnice»Rolnice od patlidžana, krem sira i belog luka

Rolnice od patlidžana, krem sira i belog luka

Rolnice od patlidžana, krem sira i belog luka
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Patlidažn rolnice sa krem sirom i belim lukom - omiljeno predjelo svakome ko ga proba"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • krem sir - 200 g
  • sušeni paradajz - 5 - 6 komada, u maslacu
  • orasi - 10 - 12 komada
  • bosiljak
  • so
  • maslinovo ulje
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro patlidžan i isecite ga na duge kriške po dužini. Posolite i ostavite pola sata da se ocedi.

Isecite sušeni paradajz na sitne parčiće. Operote i osušite bosiljak. Njega takođe isecite na sitno.

Pomešajte sir sa paradajzom, bosijkom, belim lukom i orasim (prethodno isečen na sitno). Stavite malo soli i bibera.

Osušite patlidžan kuhinjskim ubrusom. Zagrejte rebrasti tiganj na ringli. Stavite malo maslinovog ulja/ulja i ispecite patlidžan sa obe strane.

Uzmite jedno parče, stavite malo nadeva, uvijte u rolnu i poređajte u tanjir. Pospite svežim bosijkom i sa malo maslinovog ulja. Servirajte rolnice odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: