Način pripreme
Izgnječite 1 i 1/2 bananu u pire i umutite je sa jajima, šećerom, praškom za pecivo i uljem. Preostale banane isecite u podmazan pleh i sipajte smesu odozgo. Pecite na 190 stepeni oko 25 minuta.
Za pripremu mlečnog karamela, u veću šerpu na šporetu sipajte malo šećera, sačekajte da se istopi i dodajte preostali šećer. U već karamelizovan šećer dodajte malo zagrejanu pavlaku i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Na kraju dodajte maslac i prstohvat soli, pa ponovo promešajte. Sipajte karamel sos u pleh da se ohladi.
Umutite pavlaku u krem i ostaviti je malo u zamrzivaču. Zatim dodajte 1/2 ohlađenog karamel sosa.
Ovako pripremljen mus premažite na pitu okrenutu u pleh. Ukrasite bananama i rendanom čokoladom i ukrasite preostalim karamel sosom.
Paj Banofi je gotov za serviranje.