Način pripreme
Isecite paradajz, patlidžan, luk i paprike na kolutiće.
Pomešajte u maloj posudi začine i maslinovo ulje i pospite povrće.
Za sos stavite maslinovo ulje na ringlu i sotirajte u njemu luk, beli luk i paprike dok ne omeknu.
Začini te ih solju i crnim biberom. Nakon nekoliko minuta dodaje i iseckane paradajze.
Skinite ih sa ringle i dodajte bosiljak.
Sipajte gotov sos u veliku tepsiju i lepo ga svuda rasporedite.
Odozgo poređajte iseckano povrće - naizmenično ga slažite.
Pospite ih začinima, pokrijte ih aluminijumskom folijom i stavite ih da se peku otprilike 40 minuta.
Nakon toga skinite foliju i ostavite ukusni ratatuj u rerni još na otprilike 20 minuta.
Servirajte ga još vrućeg kao glavno jelo za ručak ili večeru.
Uživajte u ovom posnom ratatuju sa paradajz sosom.