Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ratatuj»Francuski ratatuj sa specijalnim sosom

Francuski ratatuj sa specijalnim sosom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Francuski ratatuj sa specijalnim sosom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ukusan francuski ratatuj sa specijalnim sosom - svi gosti će ostati očarani od ovog jela"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • paprike - 1 komad zelena + 1 crvena
  • patlidžan - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz - 450 g, očišćen i oljušten
  • luk - 1 glavica
  • lovorov list - 1 komad
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • maslinovo ulje - 50 g + za posipanje
  • so - po ukusu
  • sos od belog luka
  • beli luk - 2 čena
  • pavlaka - 200 g, za kuvanje
  • sir - 200 g, ovčiji
  • mirođija - 2 prstohvata, suva
  • sok od limuna - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk, beli luk i čenove belog luka i propžite nekoliko minuta u dubokom tiganju sa maslacem.

Sipajte u njih oko 300 g paradajza i začinite šećerom, solju, majčinom dušicom i lovorovim listom - kuvajte sos na umerenoj temperaturi oko 15 minuta.

Isecite patlidžan na krugove, posolite i ostavite da pusti gorak sok. Ocedite nakon toga.

Isecite tikvice i preostali paradajz na krugove.

Sipajte gotov sos u odgovarajući pleh i poređajte odozgo patlidžan, paradajz i tikvice.

Posptie sa malo maslinovog ulja i soli i stavite apetitni ratatuj da se peče oko 40 minuta na 200 stepeni.

Za sos od belog luka pasirajte pavlaku sa belim lukom i domaćim ovčijim sirom - začinite sokom od limuna i suvom mirođijom.

Francuski ratatuj sa specijalnim sosom je veoma ukusan.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: