Mlečni hleb

VecaVeca
Šef kuhinje
7143982k3379
Mlečni hleb
Fotografije: Veca
1 / 3
10/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
125 min.
Porcije
6
"Ukusan, mekan, očima da ja jedeš!"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • mleko - 350 ml
  • svež kvasac - 20 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 500 g
  • I joś
  • ulje - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvoriti u 150 ml mlakog mleka, dodati šećer i 1 kašiku brašna. Izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.

Brašno usuti u odgovarajuću posudu, 200 ml mlakog mleka, so, nadošli kvasac i zanesiti mekše testo.

Ostaviti da odstoji 10 minuta prekriveno čistom kuhinjskom krpom.

Testo premesiti, pa vratiti u posudu i ostaviti da odstoji 30 minuta prekriveno čistom kuhinjskom krpom.

Testo podeliti na dva dela. Od oba dela formirati jufke, pa ih razviti u oblik pravougaonika. Gornju stranu testa zarezati oštrim nožem na 10 mesta. Testo uviti od strane testa koja nije zarezana, ka zarezanom delu testa.

Staviti ih u pleh obložen pek-papirom, pa ih premazati uljem i osraviti da odstoje 40 minuta.

Rernu dobro zagrejati i hleb peći na 180 stepeni 25 minuta.

Nakon toga, izvaditi pleh iz rerne, hleb premazati uljem i ostaviti da se prohladi.

Mlečni hleb je spreman za posluživanje.

Mlečni hleb je veoma mekan i ukusan. Probajte. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: