Bečki mlečni hleb

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Bečki mlečni hleb1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Sladak austrijski hleb za one koji znaju da mu neće odoleti"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • kora limuna - 1/2 kašičice, narendana
  • brašno - 3 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • suvo grožđe - 6 kašika
  • sveže mleko - 1 1/2 šolja
  • so - 1 prstohvat
  • vanila - 1 kesica
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja, šećer, so i koru od limuna u gust krem. U porcijama ovoj smesi počinjemo da dodajemo brašno sa praškom za pecivo i mlekom.

Nakon što smo dobro promešali smesu sipamo u nju i suvo grožđe.

Podmažemo i nabrašnimo kalup za pečenje i u njega sipamo testo. Pečemo u umerenoj rerni oko 45 minuta.

Nakon što se kolač ohladi, okrećemo ga u odgovarajući tanjir za serviranje, koji smo prethodno namazali istopljenim maslacem. Posipamo ga šećerom u prahu, pomešanim sa vanilom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: