Način pripreme
Mleveno meso sam začinila biberom, čubrom i kuminom. Dodala sam malu glavicu luka, isečenu veoma sitno i jedno jaje. Oformila sam od mlevenog mesa velike lopte.
U tanjir stavljam prezle. Uzimam loptu mlevenog mesa i razvlačim je preko prezli na tanko. U jednu polovinu stavljamo pločicu kačkavalja i obavijam drugom polovinom.
Pritiskam da se oformi elipsa i valjam mnogo dobro u prezle. Stavljam šnicle na nekoliko sati u frižider da se stegnu. Nakon toga potapam u jaje i pržim dok ne postane zlatasto.
Za krompir na seoski način stavljamo krompir u provrelu posoljenu vodu na 7-8 minuta. Nakon toga ga začinjavam alevom paprikom, šarenom solju, uljem.
Poređam ih u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Pečemo dok ne postane zlatasto.
Šnicle od mlevenog mesa i krompir na seoski način su gotovi!