Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Faširane šnicle»Šnicle od mlevenog mesa i krompir na seoski način

Šnicle od mlevenog mesa i krompir na seoski način

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Šnicle od mlevenog mesa i krompir na seoski način3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Ove šnicle od mlevenog mesa imaju sjajan garnirung - krompir na seoski način"

Potrebni sastojci

  • šnicle
  • mleveno meso - 800 g
  • biber
  • čubar
  • kumin
  • luk - 1 glavica
  • jaje - 1 komad + 1 komad, za potapanje
  • prezle - za valjanje
  • kačkavalj - oko 300 g
  • krompir na seoski način
  • krompir - oko 500 g
  • ulje
  • aleva paprika
  • šarena so
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso sam začinila biberom, čubrom i kuminom. Dodala sam malu glavicu luka, isečenu veoma sitno i jedno jaje. Oformila sam od mlevenog mesa velike lopte.

U tanjir stavljam prezle. Uzimam loptu mlevenog mesa i razvlačim je preko prezli na tanko. U jednu polovinu stavljamo pločicu kačkavalja i obavijam drugom polovinom.

Pritiskam da se oformi elipsa i valjam mnogo dobro u prezle. Stavljam šnicle na nekoliko sati u frižider da se stegnu. Nakon toga potapam u jaje i pržim dok ne postane zlatasto.

Za krompir na seoski način stavljamo krompir u provrelu posoljenu vodu na 7-8 minuta. Nakon toga ga začinjavam alevom paprikom, šarenom solju, uljem.

Poređam ih u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Pečemo dok ne postane zlatasto.

Šnicle od mlevenog mesa i krompir na seoski način su gotovi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: