Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Slepljeni Kolači»Praznični kolačići potkovice

Praznični kolačići potkovice

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
2674271652
Praznični kolačići potkovice
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
27/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
52 min.
Porcije
10
"Počastite čak i komšije njima, ispali su zaista odlični slepljeni kolačići"

Potrebni sastojci

  • brašno - 340 g
  • šećer - 150 g
  • vanila - 2 komada
  • kravlji maslac - 180 g, hladni
  • žumanca - 4 komada
  • za krem
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • čokolada - 100 g /52%/
  • rum - 3 kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno, šećer, vanila i maslac iseckan na kockice se pomešaju i istrljaju prstima dok se ne pretvore u mrve.

Dodaju se jedno po jedno žumanca u mesi se testo. Uvija se u streč foliju i stavlja se u frižider na 30 minuta.

Od testa se kidaju loptice približne težine 15 g koje se oblikuju u fitilj.

Fitilji se stavljaju u tepsiju obloženu papirom za pečenje u obliku kolačića potkovica.

Kolačići se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 11-12 minuta.

Tečna pavlaka se zagreva i zaliva se iseckanom čokoladom. Meša se dok ne postane homogeno.

Aromatizuje se rumom i stavlja se u frižider dok se ne stegne.

Zatim se krem muti mikserom dok ne postane sipkast. Stavlja se u špric sa okruglim nastavkom.

Na polovinu potkovica se stavlja krem i poklopi se drugom polovinom potkovica.

Praznični slepljeni kolačići se posipaju šećerom u prahu.

Za veću svečanost praznični kolačići se ukrašavaju šećernim perlicama.

Srećni praznici sa ovim prazničnim kolačićima potkovicama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: