Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Posne sarme od kupusa sa suvim grožđem za Badnje veče

Posne sarme od kupusa sa suvim grožđem za Badnje veče

ažurirano:
VIOLETA MATEVAVIOLETA MATEVA
Početnik
77191k
Posne sarme od kupusa sa suvim grožđem za Badnje veče
Fotografije: Potrebitel#326295
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Sigurno smo da ni vi ne sedate za trpezu za Badnje veče bez ovih ukusnih sarmica."

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • kiseli kupus - 1 komad
  • suvo grožđe - 1 supena kašika
  • crni biber
  • čubar
  • so
  • ulje - 1/2 šolje
  • praziluk - 1 struk
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite listove kupusa na dva dela. Očistite i iseckajte praziluk, a pirinač operite.

Zagrejte ulje u odgovarajućoj šerpi, propržite praziluk sa crnim biberom i solju. Dodajte pirinač, sipajte alevu papriku, izmešajte i sipajte vruću vodu.

Dodajte suvo grožđe i začinite nadev za sarme od kupusa začinima. Skinite sa ringle. Sipajte po 1 supenu kašiku nadeva i uvijte ukusne sarmice.

Poređajt eu šerpu, sipajte vodu i pritisnite tanjirom. Kuvajte dok ne bude gotovo.

Posne sarme od kupusa sa suvim grožđem za Badnje veče su gotove!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: