Način pripreme
Za pogačice umesimo testo tako što u posudu mini pekara dodajemo toplu vodu. U jedan kraj stavljamo so, a u drugu šećer i ulje.
Sipamo brašna, u njima pravimo udubljenje i dodajemo kvasac. Obavezno se gramaža meri i električnom vagom. Uključujemo na program za mešenje testa.
Posle oblikujemo pogačice, ostavljamo ih na sat vremena na toplom da narastu, premazujemo ih odozgo žumancem i posipamo susamom. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni 20-30 minuta.
Pečemo teleće burgere u ulju u tiganju. Od avokada, paradajza, limunovog soka, maslinovog ulja, belog bibera, ljute aleve paprike, crvenog luka, soli, belog luka u prahu pripremamo gvakamole, tako što ih pasiramo u secku.
Pogačice sečemo na dva dela tako što svaku polovinicu umačemo u masnoću iz tiganja u kojem smo pekli burgere.
Posle premazujemo čili paradajz sosom, ređemo listove kupusa, stavljamo teleći burger (dodatno začinjen kuminom, korijanderom, crnim biberom, dimljenom alevom paprikom), a na burger čedar sir dok je meso jop toplo.
Crveni luk sečemo na kolutove i zapečemo ga maslinovim uljem, malo soli i smeđim šećerom u kalup i stavljamo ga na čedar sir.
Nastavljamo sa slojem gvakamolija, sledi barbikju sos i mlečni sos (2 supene kašike umućenog kiselog mleka sa maslinovim uljem, solju i suvim belim biberom). Poslužujemo sa čipsom od batata.
Neka vam je slatko sa meksičkim burgerima sa čipsom od batata!