Način pripreme
Za ovu tortu sa ananasom prvo isečemo voće, ako je u kolutovcima (kod mene je bio gotov iseckan). U posudi pomešamo pavlaku, mleko i med.
Mutimo metalnom žicom za mućenje da ne bi bilo grudvica. Dodajemo voće i med i mešamo kašikom.
Ređamo piškote u kalup sa padajućim dnom tako što ih prbo veoma blago umačemo u deo voćnog soka, nakon čega ih pažljivo delimo na dva dela i raspoređujemo po zidovima i dnu kalupa kojeg smo prethodno pokrili streč folijom.
Ostali sok sipamo u mlečnu smesu i mešamo.
Pripremamo želatin prema uputstvima na pakovanju. Ostavljamo da se malo ohladi i veoma pažljivo, u tankom mlazu uz mešanje ga sipamo u već pripremljenu smesu.
Sipamo na piškote i blago prodrmamo kako bi se svuda rasporedilo ravnomerno (ja sam izmrvila 7-8 čajnih kolutića odozgo).
Pokrivamo streč folijom i stavljamo u frižider na nekoliko sati kako bi se želiralo (ja sam sve pripremila još sinoć, ali 6-7 sati je u potpunosti dovoljno, ako ne želite da čekate).
Kada je naša torta već želirana, vadimo iz frižidera i skidamo prsten kalupa. Stavljamo u tanjir za torte.
Posle veoma pažljivo skidamo i streč foliju. Nije teško, zato što je sve želirano i folija se skida odozdo bez problema. Ipak treba da se pazi da ne bismo pokvarili celovitost ukusne torte sa piškotama.
Na kraju dekorišemo laganu i ukusnu tortu sa piškotama i ananasom izrendanom crnom čokoladom.