Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Kolač od trešnji italijanskih baba

Kolač od trešnji italijanskih baba

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Kolač od trešnji italijanskih baba
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Od italijanskih baba znamo kako da napravimo najukusniji kolač od trešanja"

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 250 g
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • maslac - 50 g
  • trešnje - 400 g, mogu i zamrznute
  • vanila - 1 komad
  • šećer u prahu - 220 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite trešnje od koštica i ostavite ih da se ocede od tečnosti. Za to vreme umutite šećer i jaja u krem.

Dodajte u njih maskarpone i promešajte špatulom. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i vanilu. Istopite maslaca, posle ostavite da se ohladi.

Dodajte u smesu mešajući. Na kraju dodajte i trešnje i promešajte.

Za pečenje kolača od trešanja koristite kalup sa ivicom koja se skida, pokriven papirom za pečenje.

Sipajte smesu i zaravnajte. Pecite nežan kolač na 180 stepeni.

Pospite kolač od trešanja italijanskih baba šećerom u prahu i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: