Bonapeti.rs»Recepti»Recepti za zdravlje»Zapečena jela»Zapečeno jelo od krompira sa šunkom i miksom italijanskih sireva

Zapečeno jelo od krompira sa šunkom i miksom italijanskih sireva

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
485942k
Zapečeno jelo od krompira sa šunkom i miksom italijanskih sireva
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Zapečeno jelo od krompira sa šunkom i miksom italijansih sireva serviramo uz belo vino."

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 kg
  • ćureća šunka - 300 g
  • kiseli krastavčići - 5 komada
  • luk u prahu - 3 prstohvata
  • sveže mleko - 400 ml
  • jaja - 5 komada
  • sir - 3 supene kašike /mocarela, edamerd, čedar/
  • gran biraghi - 2 supene kašike, ljuspice
  • kačakvalj - 150 g
  • so - 1/2 kašičice + 1 supena kašika za kuvanje krompira
* merne jedinice

Način pripreme

Kropmpit operemo dobro i stavljamo u šerpu sa hladnom vodom.

Dodajemo so oko 1 supene kašike i kuvamo 20 minuta, nakon toga skidamo sa vatre.

Vodu sipamo, ostavimo krompir da se ohladi, ne prelivamo ladnom vodom da se brže ohladi.

Nakon što se ohladi, krompir oljuštimo i isečemo na kockcie.

Stavljamo u pleh u kojem će se jelo peći.

Kisele krastavčiće očistimo od drške i sečemo na kockice.

Ćureću šunku sitno iseckamo.

Sveže mleko sipamo u posebnu posudu.

Dodajemo jaja, so, luk u prahu i italijanske sireve, uključujući i gran biraghi.

Dobro promešamo.

U pleh sa krompirom dodajemo isečene kisele krastavčiće i ćureću šunku.

Dobro promešamo i prelivamo svežim mlekom.

Sveži kačkavalj izrendamo sitno i stavljamo na zapečeno jelo.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni oko 30 minuta na 150 stepeni sa ventilaorom.

Zapečeno jelo od krompira sa šunkom i miksom italijansih sireva serviramo uz belo vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: