Način pripreme
Kropmpit operemo dobro i stavljamo u šerpu sa hladnom vodom.
Dodajemo so oko 1 supene kašike i kuvamo 20 minuta, nakon toga skidamo sa vatre.
Vodu sipamo, ostavimo krompir da se ohladi, ne prelivamo ladnom vodom da se brže ohladi.
Nakon što se ohladi, krompir oljuštimo i isečemo na kockcie.
Stavljamo u pleh u kojem će se jelo peći.
Kisele krastavčiće očistimo od drške i sečemo na kockice.
Ćureću šunku sitno iseckamo.
Sveže mleko sipamo u posebnu posudu.
Dodajemo jaja, so, luk u prahu i italijanske sireve, uključujući i gran biraghi.
Dobro promešamo.
U pleh sa krompirom dodajemo isečene kisele krastavčiće i ćureću šunku.
Dobro promešamo i prelivamo svežim mlekom.
Sveži kačkavalj izrendamo sitno i stavljamo na zapečeno jelo.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni oko 30 minuta na 150 stepeni sa ventilaorom.
Zapečeno jelo od krompira sa šunkom i miksom italijansih sireva serviramo uz belo vino.