Način pripreme
Kore:
Mutim jaja sa šećerom dok ne utrostruče svoj obim. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilu.
U pravougaonu tepsiju rerne i na papir za pečenje sipam smesu.
Izravnaam i pečem u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C dok se ne dobije zlatkasta boje i suva čačkalica.
Nakon pečenja seče koru za tortu u oblik u kojem će biti sastavljena (u ovom slučaju su 4 kore).
Krem:
Izmešam jaja, šećer i brašno metalnom žicom za mućenje. Dodajem po malo hladnog mela. Stavljam na ringlu i uz neprestano mešanje kuvam krem. Na kraju dodajem vanilu i maslac.
Red kore, red krema, ali odlučila sam da eksperimentišem sa nečim i izmešu 2. i 4. kore sam namazala slatko od plavih šljiva koje sam prethodno pasirala. Dalo je blagu kiselkastost i njen ukus je postano mnogo prijatan.
Tortu sam zalila sa malo instant kafe i nekoliko kapljica ruma za aromu.
Sa ostalim kremom za tortu sam premazala svuda i stavila sam na 2-3 sata u frižider da se stegne. Pre nego što sam je zalila čokoladnim ganašom, namazala sam i sa veoma malo slatke pavlak.
Čokoladni ganaš sa pomorandžeom i tamnom čokoladom.
Svaki recept za tortu može da se napravi u obliku po vašoj želji.
Neka vam je slatko sa ovom tortom-srce sa domaćim kremom, rumom i čokoladom!