Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni paradajz»Paradajz punjen sirom i maslacem

Paradajz punjen sirom i maslacem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Paradajz punjen sirom i maslacem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
16 min.
Kuvanje
27 min.
Ukupno
43 min.
Porcije
4
"Paradajz punjen sirom i maslacem su ukusni kako topao, tako i hladan. U svako vreme ćete moći da ga jedete"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 komada
  • sir - 60 g, plavi
  • sir - 200 g, beli, u salamuri
  • krem sir - 120 g
  • belanca - 1 komad
  • kravlji maslac - 2 supene kašike, meki
  • peršun - 4 struka
  • mirođija - 4 prstohvata
  • beli luk - 2 čena
  • balzamova redukcija - za posipanje
  • maslinovo ulje - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite paradajz, odsecite njihove poklopčiće i izdubite ih.

U veliku posudu pomešajte sir sa belancem, sitno iseckanom mirođijom i peršunom i prethodno istucanim čenovima belog luka.

Napunite paradajze nadevom i sirevima, a odozgo stavite po komad maslaca.

Punjeni paradajz stavite u tepsiju, zatvorite ih poklopčićima i uvijte ih aluminijumskom folijom.

Pecite ih na 200°C otprilike 20 minuta.

Nakon toga skinite foliju, pospite ih maslinovim uljem i dopecite ih.

Paradajz punjen sirom i maslacem su ukusni kako topli, tako i hladni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: