Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa paradajz sosom i patlidžanom

Taljatele sa paradajz sosom i patlidžanom

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Taljatele sa paradajz sosom i patlidžanom
Fotografije: Jozlyam Kadirova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Napravite italijansko veče uz jedne ukusne taljatele i čašu dobrog vina"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • beli luk - čen
  • taljatele - 100 g
  • paradajz - 500 g
  • so
  • šećer - prstohvat
  • ulje - 1 kašika
  • luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na kriške, posolite i ostavite 20 minuta da pusti gorčinu. Posle ga zapržite.

Iseckajte luk i paradajz na sitno. Dodajte i njih. Posolite, dodajte beli luk i šećer.

Skuvajte taljatele u slanoj vodi i promešajte sa paradajz sosom.

Poređajte u posudu za pečenje patlidžan, stavite testeninu sa paradajz sosom odozgo i zapecite na umerenoj temperaturi.

Ako želite možete da narendate kačkavalj preko taljatela sa paradajz sosom i patlidžanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: