Način pripreme
Operite povrće. Oljuštite i isecite patlidžan na male kockice. Malo posolite i ostavite sa strane dok pripremite drugo povrće.
Isecite tikvice na dva dela po dužini, i malom kašikom očistite unutrašnjost, pazite da ne napravite rupu kao na čamcu. Isecite luk na tanki polumesec, a čeri paradajz na male kockice.
Ugrejte jednu kašiku maslinovog ulja u dubokom tiganju i dinstajte luk i patlidžan oko 5 minuta. Dodajte unutrašnjost tikvica i čeri paradajz. Lepo promešajte, začinite biberom. Kuvajte oko 5 minuta i skinite sa vatre.
U posudi pomešajte paradajz na kockice sa jednom kašikom maslinovog ulja i bosiljka. Začinite sa malo soli i prstohvatom šećera. Na dno pleha sipajte paradajz, odozgo poređajte čamčiće od tikvica. Napunite ih nadevom od povrća.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Kad bude gotovo uključite gril na šporetu, pospite tikvice komadičima skamorce ili rendanog kačkavalja i pecite 5-10 minuta dok se ne rastopi.