Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Prolećno jelo sa jajima, zeljem i mladim lukom

Prolećno jelo sa jajima, zeljem i mladim lukom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Prolećno jelo sa jajima, zeljem i mladim lukom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Raskošno prolećno jelo sa zelenišem"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • ulje - 3 kašike
  • zelje - 1 šaka
  • mladi luk - 2 veze
  • brašno - 1 kašika
  • crni biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Luk očistite i iseckajte oštrim nožem na sitno, pa ga propržite na masnoći. Dodajte zelje, očišćeno i iseckano.

Dodajte alevu papriku i brašno, sipajte vodu i promešajte. Razblažite prolećno jelo čašom i po vode. Posolite.

Kada janija od mladog luka provri, dodajte jedno za drugim jaja.

Prolećno jelo sa jajima, zeljem i mladim lukom poslužite posuto seckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: