Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Hlepčići»Kinseki hlepčići Mantu

Kinseki hlepčići Mantu

Gabriela TsulinGabriela Tsulin
Šegrt
4956813
Kinseki hlepčići Mantu
Fotografije: Gabriela Tsulin
1 / 2
10/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ako vam je zanimljvo kako se prave ovi kineski hlepčići mantu, pogledajte ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • belo brašno - 300 grama
  • sveže mleko - 160 mililitara, kravlje, toplo
  • pšenični skrob - 60 grama
  • šećer - 30 grama, od urmi
  • suvi kvasac - 2 - 3 grama, za hleb
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • keltska so - 1/2 kašičice
  • za nadev
  • ghi - 30 grama, ili kravlji maslac
  • peršun - 1/4 vezice, svež
  • mirođija - 1/4 vezice, sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite brašno, skrob, kvasac za hleb, šećer, so i malsinovo ulje u posudu.

Dodajte toplo kravlje mleko, a ako je potrebno dodajte još mleka kako biste mogli da dodatno oblikujete testo za kineske hlepčiće.

Mesite na niskoj brzini 10-12 minuta ili dok testo ne postane glatko i elastično.

Stavite pešrik na posudu sa testom i ostavite ga da se odmori na 15-20 minuta.

Testo ne sme da poveća svoj obim, već da se odmori kako bi gluten mogao da se oslobodi i da se testo nakon toga lakše razvija.

Podelite testo za hlepčiće na dva jednaka dela.

Blago pospite radnu površinu s malo brašna.

Umesite testo nekoliko puta kako biste izbacili vazdušne mehuriće, ukoliko ih im.

Jedan deo testa tanko razvijte.

Drugi deo testa rasporedite u šest jednakih delova. Ovaj deo koji ste ostavili razvijte u tanak sloj.

Namažite nadevom od sitno iseckanog peršuna i mirođija i ghi (maslac).

Pažljivo uvijte u rolat, a nakon toga podelite na šest jednakih delova.

Svaki deo pokrijte testom od šest lopti testa koje ste odvojili na početku.

Nakon toga poređajte lopte na lit aluminijumske folije i ostavite da se odmore na 15-20 minuta.

Stavite vodu sa malo soli u veliku šerpu da provri.

Vode ne treba da bude mnogo, zato što ćemo nakon toga staviti rešetku na koju ćemo staviti hlepčiće. Oni ne smeju da imaju konakt sa vodom, nego da se kuvaju na pari.

Stavite poklopac šerpe kada kuvate hlepčiće na pari.

Držite na pari 15 minuta, a nakon toga siključite ringlu i ostavite hlebiće u šerpi da se odmore i da se ne nagužvaju pri nagloj smeni temperature.

Kako da pripremimo kineske hlepčiće mantu u Instant potu? Pripremaju se lakše nego na ringli, zato što se posmatrate šta se dešava i ne čekate da voda provri.

Stavljate dva prsta vode na dno posude. Nakon toga stavljate rešetku sa hlepčićima.

Rešetke ne treba da se oslanjaju na vodu.

Zatvarate poklopac Instant pota i uključujete program za paru na 20 minuta.

To je sve o pripremanju Kineskih hlepčića Mantu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: