Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Arapski hleb»Mekane arapske pogače

Mekane arapske pogače

Mekane arapske pogače
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Evo vam jedna jednostavna varijanta za pripremu arapskih pogačica, ali mekanih"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g + posipanje
  • kiselo mleko - 5 supenih kašika
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 ravna kašičica
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se sipa u posudu i pomeša se sa malo soli.

U maloj posudi se umuti kiselo mleko sa sodom za hleb i praškom za pecivo. Meša se kako bi se aktiviralo, tako se gasi soda i sipamo u brašno.

Meša se viljuškom da se dobije gusta kaša - skoro kao testo. Ukoliko je potrebno, dodaje se još malo brašna, da bude čvršće. Ostavlja se da odomri 5-10 minuta i deli se na 4-5 lopti.

Razvijaju se male pogače veličine jednog pedlja. Zagreva se tiganj, blago se premaže masnoćom, pogačice se peku sa obe strane, brzo bude gotovo.

Kada porumeni s jedne strane, okreće se. Arapske pogačice se vade drvenom špatulom u tanjir.

Pljosnati hleb se prekriva krpom kako bi bio mekan.

Jedemo ove mekane arapske pogačice za ručak!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: