Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Najsočnije pileće grudi

Najsočnije pileće grudi

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Pomoćnik kuvara
29497
Najsočnije pileće grudi
Fotografije: Ivana Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Toliko sočno ispada ovo jelo sa piletinom"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 4 komada
  • šunka - 5 parčića
  • paradajz - 2 komada
  • beli luk u prahu - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Rasecite pileće grudi u harmoniku, ali tako da ne stignete do kraja.

Stavite ih u posudu za pečenje i prelijte dobro maslinovim uljem sa obe strane.

Pomešajte beli luk u prahu, biber, alevu papriku i so u odvojenu posudicu. Kada ih pomešate, dobro namažite pilieće grudi začinima sa obe strane. Ostavite ih sa strane na kratko.

Za to vreme isecite paradajz na šajbne i posle na polovine, a šunku na male kriške.

Nakon što ih isečete u svaki razrez u pilećim grudima stavljajte po jednu polovinu paradajza u po jednu krišku šunke.

Kada ste gotovi, ponovo prelijte sa malo maslinovog ulja i uvijte posudu za pečenje u aluminijumsku foliju.

Stavite pileće grudi u rernu da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Posle izvadite iz rerne sklonite foliju i pecite najsočnije pileće grudi ponovo oko 20 minuta ili dok ne dobiju lepu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: