Način pripreme
U toplo mleko dodati kvasac i šećer i ostaviti da nadođe.
Jaja dobro umutiti žicom za mućenje, dodati im brašno, so, prašak za pecivo, mlaku vodu, nadošli kvasac i 100 ml ulja, a potom zamesiti glatko testo i ostaviti da naraste na toplom oko pola sata.
Premesiti testo i ostaviti još 10 minuta. Ponovo ga premesiti, a potom rasklagijati na debljinu od 1, 5 cm. Okruglom modlom ili šoljom, čašom, šta već imate, vaditi krofne. Prekriti ih krpom i ostaviti 15 minuta.
Zagrejati 500 ml ulja na srednjoj temperaturi i stavljati krofne da se prže. Pržiti sa obe strane oko 7 minuta da dobiju lepu boju. Slagati ih na salvetu da upiju višak ulja. Ja sam ih premazala eurokremom, a vi možete čime god želite i šta god volite.
Prijatno uz domaće krofne!