Način pripreme
U posudi mutimo 2 jaja i 1 šolju šećera. Dodajemo 1 šolju kiselog mleka, 1 šolju brašna, 1 prašak za pecivo i 1/2 šolje ulja. Sve dobro mutimo dok se ne dobije sipkasta smesa. Odvajamo 1 šolju od smese za premazivanje.
Uzimamo dve kore za pitu jednu na drugu. Namazujemo gornju koru svuda smesom. U donji kraj stavljamo komadiće ratluka i uvijamo u rolat,
Ređamo u tepsiju prethodno namazanu uljem. Na kraju namazujemo četkom odozgo sve kore odvojenom smesom. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne postane zlatkasto.
Za to vreme pripremamo sirup od 3 šolje šećera i 4 šolje vode. Zalivamo vruće vrućim.
Serviramo ružom od ratluka. Sečemo ratluk na komadiće i zapečemo na kratko. Ostavljamo da se ohlade i svaki komadić pite sa ratlukom delikatno vadimo. Oblikujemo ružu.
Dekorišemo velelepnu pitu sa ratlukom strukićima svežeg ruzmarina.