Način pripreme
Krambl je britanski hrskavi desert koji je ukusan i efektan. Priprema se od osnove, voćnog nadeva, posutih mrvljivom smesom.
Za pripremanje osnove pomešamo 100 g maslaca, 1 šolju brašna, 3 supene kašike šećera u prahu i prstohvat soli. Mešamo dok se ne dobije homogena glatka smesa.
Nakon toga rasprostiremo na papir za pečenje u posudu sa prečnikom od 20 cm. Pečemo dok ne postane zlatkasto u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C nakon čega ostavljamo da se ohladi.
Za pravljenje nadeva za kolač od limuna mikserom mutimo jaja sa ostatkom šećera u prahu i kukuruznim skrobom i dodajemo sitno iseckane limunove bez kore.
Dobijenu smesu sipamo na osnovu i vraćamo u rernu na desetak minuta dok se ne stegne voćni nadev.
Za to vreme pripremamao ronljivu smesu tako što u posudi pomešamo kokosovo brašno, ostalo brašno, smeđi šećer, 50 g hladnog maslaca i izrendanu koru od limuna. Lepo se promeša prstima dok smesa ne postane zrnasta.
Vadimo desert iz rerne i posipamo ronljivom smesom. Vraćamo ga u gornji deo rerne na još 10-15 minuta na 180°C.
Krambl se peče dok ne uhvati hrskavu braonkastu koricu.
Krambl od limuna se poslužuje topao i može da se servira sa sladoledom, kremom od jaja ili pavlakom.