Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Krambl od limuna

Krambl od limuna

Kiril MihailovKiril Mihailov
Pomoćnik kuvara
265293
Krambl od limuna
Fotografije: Kiril Mihailov
5 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Krambl od limuna se poslužuje topao i može da se servira sa sladoledom, kremom od jaja ili pavlakom. Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • limun - 2 komada
  • maslac - 150 g
  • brašno - 1 1/2 šolja
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • so - 1 prstohvat
  • jaja - 4 komada
  • kukuruzni skrob - 5 kašičica
  • kokosovo brašno - 4 supene kašike
  • smeđi šećer - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Krambl je britanski hrskavi desert koji je ukusan i efektan. Priprema se od osnove, voćnog nadeva, posutih mrvljivom smesom.

Za pripremanje osnove pomešamo 100 g maslaca, 1 šolju brašna, 3 supene kašike šećera u prahu i prstohvat soli. Mešamo dok se ne dobije homogena glatka smesa.

Nakon toga rasprostiremo na papir za pečenje u posudu sa prečnikom od 20 cm. Pečemo dok ne postane zlatkasto u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C nakon čega ostavljamo da se ohladi.

Za pravljenje nadeva za kolač od limuna mikserom mutimo jaja sa ostatkom šećera u prahu i kukuruznim skrobom i dodajemo sitno iseckane limunove bez kore.

Dobijenu smesu sipamo na osnovu i vraćamo u rernu na desetak minuta dok se ne stegne voćni nadev.

Za to vreme pripremamao ronljivu smesu tako što u posudi pomešamo kokosovo brašno, ostalo brašno, smeđi šećer, 50 g hladnog maslaca i izrendanu koru od limuna. Lepo se promeša prstima dok smesa ne postane zrnasta.

Vadimo desert iz rerne i posipamo ronljivom smesom. Vraćamo ga u gornji deo rerne na još 10-15 minuta na 180°C.

Krambl se peče dok ne uhvati hrskavu braonkastu koricu.

Krambl od limuna se poslužuje topao i može da se servira sa sladoledom, kremom od jaja ili pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: