Način pripreme
U velikoj posudi pomešajte sodu, brašno, cimet, muskatni oraščić i đumbir.
U drugoj posudi umutite u krem meki maslac i šećer, a u trećoj - jaja i med.
Sipajte jaja u suve sastojke i dobro ih promešajte. Zatim dodajte i smesu od maslaca.
Umesite meko testo i uvijte ga providnom folijom. Ostavite ga na otprilike 30 minuta u frižideru.
Razvijte ga nakon toga na blago nabrašnjenoj površini i pomoću kalupčića isecite ukusne medenjake.
Poređajte ih u tepsiju na papir za pečenje i pecite ih otprilike 15 minuta na 180°C.
Ukrasite ih po želji belom glazurom i šaranim bojama.
Za glazuru umutite šećer u prahu sa limunovim sokom i belancima dok se ne dobije gusta smesa.
Božićni kolačići sa đumbirom i cimetom su mnogo ukusni i aromatični.