Srce torta sa čokoladom

VanjicaVanjica
Šegrt
91462071
Srce torta sa čokoladom
Fotografije: Vanjica
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Najbolji način da nekome kažete da ga volite jeste da mu pripremite ovu tortu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 kom.
  • šecer - 300 g
  • brašno t - 400 - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • orasi - 100 g, mleveni
  • voda - 10 kašika, hladna
  • Krem
  • jaja - 4 kom.
  • šecer - 140 g
  • čokolada - 4 stangle
  • brašno t - 500 - 2 kašike
  • šećer u prahu - 200 g
  • margarin - 250 g
  • rum - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Žumance, šećer i vodu penasto umuti i dodati brašno, prašak za pecivo, mlevene orahe i na kraju čvrst sneg od belanca.

Peći u namaštenom i pobrašnjenom kalupu u obliku srca oko 45 minuta na 190-200°C.

Jaja i šećer umutiti i dodati rastopljenu čokoladu, te oštro brašno, 100 g šećera i 2-3 kašike ruma.

Kuvati oko 15 minuta na laganoj vatri. U hladno dodati margarin sa 100 g šećera u prahu i malo ruma.

Ohlađeno testo prerezati na 4 dela i na namazati kremom. Ukrasiti šlagom i šećernim mrvicama.

Srce torta sa čokoladom je gotova!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: