bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pečeno Pile»Piletina sa krompirom u rerni na seoski način

Piletina sa krompirom u rerni na seoski način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Piletina sa krompirom u rerni na seoski način
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 3
15/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
6
"Samo prosto pečeno pile sa krompirom, a toliko je ukusno, da nam jedna posuda neće biti dovoljna"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 veliko ili 2 manja
  • krompir - 1, 5 kg
  • ulje - 50 g
  • maslac - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 grančica, suva
  • so - 1 kašika
  • univerzalni začin - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pile očistite i operite. Prepolovite ga, ali ga ostavite celo.

U posudicu stavite omekšali maslac, biber, alevu papriku, so, pikantinu i mrvljenu majčinu dušicu. Promešajte. Namažite pile dobro dobijenom smesom.

Krompir oljuštite i operite. Isecite ga na seoski način na krupne kriške. Stavite u posudu za pečenje.

Isecite na sitne kocke crni luk i šargarepu i dodajte u krompir. Posolite ih, dodajte ulje i dobro promešajte.

Stavite pile u sredinu posude za pečenje u krompir. Sipajte vodu, tek toliko da ih pokrije.

Uvijte aluminijumskom folijom i stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni oko sati i po. Pecite dok ne bude gotoveo, a za poslednjih 10 minuta sklonite foliju.

Iskidajte piletinu na porcije i servirajte piletinu sa krompirom.

Nek vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: