Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Piletina sa krompirom u rerni na seoski način

Piletina sa krompirom u rerni na seoski način

ažurirano:
Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
263601k
Piletina sa krompirom u rerni na seoski način1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
6
"Samo prosto pečeno pile sa krompirom, a toliko je ukusno, da nam jedna posuda neće biti dovoljna."

Potrebni sastojci

  • za ukusno pile sa krompirom:
  • pile - 1 veliko ili 2 manja
  • krompir - 1, 5 kg
  • ulje - 50 g
  • maslac - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 grančica, suva
  • so - 1 kašika
  • univerzalni začin - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pile očistite i operite. Prepolovite ga, ali ga ostavite celo.

U posudicu stavite omekšali maslac, biber, alevu papriku, so, pikantinu i mrvljenu suvu majčinu dušicu. Promešajte. Namažite pile dobro dobijenom smesom.

Krompir oljuštite i operite. Isecite ga na seoski način na krupne kriške. Stavite u posudu za pečenje.

Isecite na sitne kocke crni luk i šargarepu i dodajte u krompir. Posolite ih, dodajte ulje i dobro promešajte.

Stavite pile u sredinu posude za pečenje u krompir. Sipajte vodu, tek toliko da ih pokrije.

Uvijte aluminijumskom folijom i stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni oko sati i po. Pecite dok ne bude gotoveo, a za poslednjih 10 minuta sklonite foliju.

Iskidajte piletinu na porcije i servirajte piletinu sa krompirom. Nek vam je ukusno!

Pogledajte takođe kako da napravite pile sa krompirom u đuvečari ili omiljeno pile terijaki.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: