Način pripreme
Pile očistite i operite. Prepolovite ga, ali ga ostavite celo.
U posudicu stavite omekšali maslac, biber, alevu papriku, so, pikantinu i mrvljenu majčinu dušicu. Promešajte. Namažite pile dobro dobijenom smesom.
Krompir oljuštite i operite. Isecite ga na seoski način na krupne kriške. Stavite u posudu za pečenje.
Isecite na sitne kocke crni luk i šargarepu i dodajte u krompir. Posolite ih, dodajte ulje i dobro promešajte.
Stavite pile u sredinu posude za pečenje u krompir. Sipajte vodu, tek toliko da ih pokrije.
Uvijte aluminijumskom folijom i stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni oko sati i po. Pecite dok ne bude gotoveo, a za poslednjih 10 minuta sklonite foliju.
Iskidajte piletinu na porcije i servirajte piletinu sa krompirom.
Nek vam je ukusno!