Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Kačamak»Kačamak u rerni na seoski način

Kačamak u rerni na seoski način

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k160
Kačamak u rerni na seoski način
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
08/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Zato što je sve seosko najukusnije"

Potrebni sastojci

  • kukuruzni griz - 400 g, za kačamak
  • voda - 2 litra, posoljena
  • sir
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Kada voda provri sipate po malo iz paketa i mešate drvenom varjačom dok se kačamak ne zgusne.

Znaćete da je gotovo kad se kačamak ne sliva sa kašike.

Gotovu smesu sipajte u namazanu posudu za pečenje, pospite namrvljenim sirom odozgo.

Zapržite ulje ili maslac alevom paprikom i sipajte odozgo.

Po želji možete malo da zapečete.

To je to. Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: