bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni Šaran»Punjeni nikoljdanski šaran

Punjeni nikoljdanski šaran

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Punjeni nikoljdanski šaran
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 3
17/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Punjeni nikoljdanski šaran uz koji će trpeza biti još ukusnija i specijalnija"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šaran se očisti i opere dobro i ostavlja da se ocedi.

Luk i mleveno meso se preprže sa uljem, dodaju se pečurke i začini - čubar, aleva paprika, biber i orasi.

Pirinač se skuva i dodaje se u njega mleveno meso i začini i sve se meša.

Punjeni šaran se zašiva, pri čemu se ostavja mala rupa i kroz nju se puni nadevom.

Kada je gotovo zašije se. Nikoljdanski šaran se stavlja u posudu za pečenje namazanu uljem, sipa se malo vode i uvija se folijom.

Punjeni nikoljdanski šaran se peče 30-40 minuta u zagrejanoj rerni, dodaje se preostali nadev za ribu i malo ulja.

Peče se još 20 minuta.

Srećan praznik!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: