Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni Šaran»Punjeni jesenji šaran

Punjeni jesenji šaran

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Punjeni jesenji šaran
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
22/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
12
"Punjeni jesenji šaran čeka celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • šaran - 6 kg
  • prazuluk - 1 struk
  • pečurke - 200 g
  • pirinač - 100 g
  • orasi - 50 g
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje
  • so
  • crni biber
  • belo vino - 1 šolja
  • limun - 1/2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk se očisti i opere. Nasecka se na kolutiće. Pečurke se operu i naseckaju na kriškice. Orasi se krupno iseckaju.

U tiganj se stavlja ulje da se zagreje. Stavlja se prazuluk da se proprži. Dodaje se šećer. Dodaju se i pečurke da se proprže. Dodaju se pirinač i orasi.

Sipa se vrela voda. Začinjava se solju i crnim biberom. Meša se dok ne bude gotovo.

Šaran se očisti. Dobro se opere. Riba se dobro usoli i iznutra. Stavlja se u tepsiju sa poklopcem. Puni se pripremljenim nadevom.

Sa gornje strane šarana se prave paralelni rezovi.

Limun se seče na polukriške. Zaliva se vinom i jednom čašom vode.

Peče se sa poklopcem dok ne bude gotovo, tako što se 10 minuta pre nego što se izvadi iz rerne skida poklopac kako bi se zapekao punjeni šaran.

Punjeni jesenji šaran je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: