Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pastrmka sa tikvicama i čeri paradajzom u rerni

Pastrmka sa tikvicama i čeri paradajzom u rerni

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pastrmka sa tikvicama i čeri paradajzom u rerni
Fotografije: Ivelina
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Predlažemo vam ovu dijetalnu pastrmku sa tikvicama i čeri paradajzom u rerni, koja je uživanje za čula"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada, očišćena
  • ruzmarin - 2 struka, po izboru
  • majčina dušica - 4 struka
  • tikvice - 4 male, srednje, po izboru
  • čeri paradajz - 250 f
  • limun - 1 bio
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • masline - isečene, zelene (2 kašike)
* merne jedinice

Način pripreme

Predlažemo vam jedno dijetano riblje jelo, kojeje uživanje za naša čula.

Ova ukusna pastrmka sa paradajzom i tikvicama garantovano će doneti praznični osećaj za sto.

Možete da spremite jelo sa drugom vrstom ribe, pogodnom za pečenje.

Isplaknite pastrmku pod hladnom vodom, osušite i isecite 3 do 4 puta po dijagonali sa obe strane do kostiju.

Operite biljke, rastresite i osušite. Otkinite dva listove sa dva struka majčine dušice (i ruzmarin po izboru) i stavite ih u razreze.

Operite, očistite i isecite tikvice. Operite paradajz i rasecite na polovine ili kako se vama sviđa. Isplaknite limun vrućom vodom, osušite i isecite na kriške.

Isecite kriške tikvice u posudu za pečenje. Odozgo rasporedite polovine paradajza, začinite solju, biberom. Prelijte sa maslinovim uljem ili uljem po ukusu.

Posolite i pospite biber spolja i iznutra i napunite preostalim biljkama i parčićima limuna.

Stavite pripremljene pastrmke preko povrća, prelijte preostalim maslacem (postoji varijanta da prekrijete isečenim zelenim maslinama i tako sam spremala - probajte).

Pecite pečenu ribu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni (konvekcija 160 stepeni) oko 30 minuta.

Uživajte! Predlažem vam ovu dijetalnu pastrmku sa tikvicama i čeri paradajzom u rerni, koja je uživanje za čula.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: