Način pripreme
Pile oprati i iseći na komade.
Komade mesa ravnomerno posuti sa svih strana solju, suvim biljnim začinom i biberom i poređati u mašću podmazanu tepsiju.
Krompir očistiti, oprati i iseći na krupnije komade, pa dodati so i suvi biljni začin i izmešati, tako da svaki komad krompira dobije svoj deo začina.
Pored piletine i okolo dodati krompir.
Preko piletine i krompira obilno posuti kari i crvenu mlevenu papriku, pa dodati mast i naliti malo vode.
Tepsiju prekriti komadom aluminijumske folije i priljubiti je uz rub tepsije.
Peći u zagrejanoj rerni oko 40 minuta na 200°C.
Nakon toga izvaditi tepsiju iz rerne i skinuti foliju, pa vratiti u rernu da gornja strana mesa i krompir porumene.
Kada lepo porumeni jedna strana piletine, okrenuti svako parče mesa i prevrnuti i krompir, da i druga strana dobije zlatnu koricu.
Prijatno uz začinjenu piletinu i krompir iz rerne