Krompir i piletina iz rerne

VecaVecaPočetnik20671162
11/11/2019
"Piletina sa krompirom - klasika kojoj ne možete odoleti "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano132
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 400 g
  • so - po ukusu
  • suvi biljni začin - po ukusu
  • ruzmarin - po potrebi
  • biber - po ukusu
  • ulje - 2 kašike
  • Za preliv
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • Za posipanje
  • kačkavalj - 100 g
  • I još
  • pileće meso - 2 komada
  • margarin - 50 g
  • voda - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti, oprati i prosušiti (staviti na krpu da se ocedi). Iseckati ga na delove srednje veličine, staviti u odgovarajuću posudu, dodati ulje, ruzmarin, so, suvi biljni začin, biber i sve izmešati.

U pekač (ili pleh) sipati malo ulja, dodati margarin i poređati pripremljeni krompir. Piletinu začiniti po ukusu i staviti pored krompira.

Sipati vodu i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta (po potrebi smanjiti temperaturu). Pekač izvaditi uz rerne.

U činiju staviti kiselu pavlaku, dodati pavlaku za kuvanje, posoliti, izmešati i naneti preko krompira. Posuti rendanim kačkavaljem, pa pekač vratiti u rernu i peći još 10 minuta. Gotovo jelo izvaditi iz rerne, servirati i poslužiti.

Savet: Služiti uz sezonsku salatu. Piletinu možete koristiti po sopstvenom izboru. Količinu prilagodite svojim potrebama. Ja sam koristila krilo i karabatak. Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar