Način pripreme
Spremite meso za mlevenje. Isecite ga na manje parčiće i potražite žile, tetive i masnoće koje odsečete i bacite.
U sveže samleveno meso se dodaju začini.
Zamesimo teleće mleveno meso mnogo dobro. Pokrivamo posudu streč folijom i stavljamo na tamno i hladno mesto.
Tako stoji 24 sata, dok za to vreme povremeno ponovo razmesimo mleveno meso.
Natopite goveđa creva u posudi sa toplom vodom.
Red je da napunimo i teleće kobasice. Za tu svrhu koristimo specijalnu mašinu.
Creva prethodno možete da isečete na jednaku veličinu ili ako imate više iskustva pri samom punjenju da ih prevežete na svakih 20 cm.
Gotove domaće teleće kobasice izbušite iglom da izađe suvišan vazduh iz njih.
Zavežite čvrsto i stavite na hladno i provetrivo mesto. Svaki dan ih izvaljajte oklagijom ili flašom od piva.
Nakon nedelju dana su spremne za konzumaciju.
Možete da konzumirate domaće teleće kobasice ispečene u rerni, na roštilju ili tiganju.