Način pripreme
U odgovarajuću posudu staviti izmrvljen kvasac, šećer, uliti mlako mleko, dodati 2 kašike brašna, izmešati i ostaviti da odstoji par minuta. Zatim dodati maslinovo ulje, razmućeno jaje, jogurt i izmešati.
Zasebno sjediniti brašno, so i prašak za pecivo, pa izmešati.
U rastvoren kvasac postepeno dodavati brašno i mešati ručnom žicom za mućenje;pa rukom zamesiti mekše testo. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da naraste.
Testo podeliti na dva dela, premesiti i oklagijom razviti u veće krugove. Iseći na po dvanaest trouglova.
Na svaki staviti po 1 kašičicu eurokrema, uviti kiflice i poređati u pleh obložen pek-papirom.
Ostaviti da odstoje desetak minuta prekrivene čistom kuhinjskom krpom. Mleko i žumance razmutiti viljuškom, pa premazati svaku kiflicu.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Pečene kiflice izvaditi iz rerne i, kada se prohlade, posuti ih šećerom u prahu.
Slatke kiflice sa eurokremom servirati i poslužiti.
Savet: Umesto maslinovog ulja možete koristiti obično ulje. Kiflice možete nadevati i nekim drugim kremom, džemom ili nadevom po svom izboru.
Prijatno!