Lepeza od svinjskog vrata

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682285k230
Lepeza od svinjskog vrata
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 5
26/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
170 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
6
"Svi ljubitelji mesa će jesti dobro lepezu od svinjskog vrata"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1, 5 kg (vrat)
  • paprika - 2 komada
  • pečurke - 300 g
  • paradajz - 2 komad
  • topljeni sir - 200 g
  • za mariniranje mesa
  • senf - 2 kašike
  • soja sos - 3 kašike
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • biber
  • kari
  • kumin
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite celo parče svinjskog vrata oko 1, 5 kg.

Isecite ga na tanke šnicle (oko 1 cm) ali nemojte do kraja. Ja sam isekla na 12 parčića.

U posudi pomešajte sve sastojke za mariniranje mesa. Promešajte i sa dobijenom smesom namažite obilno meso.

Pokrijte ga folijom za sveže čuvanje i stavite ga u frižider na 12 sati. Meso može da odstoji i duže.

Isecite sve povrće i topljeni sir na kolutove.

Pripremite pravougaonu posudu za pečenje i postavite aluminijumskom folijom ostavljajući dovoljno, da posle možete da prekrijete celu lepezu.

Stavite već marinirano meso meso u posudu za pečenje i počnite da ređate povrće i topljeni sir između svakog odrezka.

Kada priključite uvijte meso folijom i spojite mu krajeve.

Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 250 stepeni 1 sat. Nakon toga smanjite na 200 stepeni i pecite još sat i po.

Sklonite foliju i prelijte meso sosom koji se formirao. Zapecite još 10-15 minuta dok se ne stvori prepečena korica.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: