Način pripreme
Letnje, sveže, sočno i ukusno - to važi za ovaj kolač. U posudi umutimo jaja sa šećerom dok ne pobele.
Sipa se kiselo mleko sa praškom za pecivo umućenim u njemu, ovsene pahuljice ulje, vanila i na kraju brašno.
Sipa se smesa za kolač u posudu za pečenje preko papira za pečenje. Odozgo se stavljaju kocke dinje i peče se na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva oko 30 minuta.
Izvadi se na rešetku, papir se sklanja. Vraća se nazad u posudu, a može i u drugu posudu.
Želastin se sprema prema uputstvu i ostavlja se da se stegne, posle se topi 20 sekundi u mikrotalasnoj,
Meša se kiselo mleko sa medom, dodaje se dinja pasirana u pire i na kraju želatin.
Kolač se preliva glazurom i ostavlja u frižideru da se stegne oko 2-3 sata.
Seče se na male kolačiće, posipa se čokoladnim mrvicama odozgo i može da se jede sa uživanjem.
Leto je, a medeni kolač sa dinjom i glazurom je lagan i ukusan, uživajte!