Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Veganski keks rolat sa kakao kremom i orasima

Veganski keks rolat sa kakao kremom i orasima

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Veganski keks rolat sa kakao kremom i orasima
Fotografije: Iliana Parvanova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Predivan desert je ovaj keks rolati, omiljen je svima!"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • keks - 1 pakovanje od 150 g
  • med - 1 kašičica
  • voda - 1/2 kašičice
  • Za krem
  • kakao - 1 i 1/2 kašika
  • smeđi šećer - 3 kašike
  • voda - 1 kašičica
  • orasi - 1/2 šake
  • suncokretove semenke - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvimo keks na veoma sitno, skoro kao brašno. Supamo postepeno vodu i zamesimo testo. Med rastvaramo u kašičici vode i sa dve trećine smese mažemo testo i ponovo zamesimo.

Malom oklagijom razvijamo slatko testo na oko 5 mm i ponovo mažemo sa malo preostalog meda i vode i ostavljamo malo da odstoji.

Za to vreme spremamo krem. U posudicu sipamo kakao, nakon njega braon šećer i dodajemo malko vode. Mešamo zajedno i dobijenu kremastu smesu namažemo ravnomerno preko razvijenog keks testa.

Posipamo sirovim semenkama suncokreta i namrvljenim svežim orasima. Nakon toga počinjemo blago i nežnim pokretima da uvijamo u rolat.

Dobro je da keks testo razvučemo preko prozračne folije, jer se tako neće zalepiti, i tako će nam biti zgodnije kada uvijamo rolat i pomažemo se nelepljivom folijom.

Sečemo keks rolat na kriške, oko 1 cm. Serviramo ohlađeno. Predivan desert, omiljen deci!

Čudesnog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: